1-54 Marrakech

Kunstbeurs

1-54 Marrakech keert terug naar La Mamounia, 22-23 februari 2020, met VIP Previews 20-21 februari.

2020-EDITIE

1-54 heeft zorgvuldig 20 toonaangevende galerieën uit 10 landen (België, Ivoorkust, Egypte, Frankrijk, Duitsland, Italië, Marokko, Senegal, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk) geselecteerd om te exposeren op de derde editie van de beurs in Marrakech .

De beurs zal het werk laten zien van meer dan 65 kunstenaars, zowel opkomende als gevestigde, die werken in een breed scala van media en uit een reeks geografische locaties in 20 landen.

Het was altijd belangrijk voor Founding Director, Touria El Glaoui om 1-54 te initiëren op het Afrikaanse continent, en in februari 2018 werd de beurs met succes gelanceerd in Marrakech. Dit heeft de beurs in staat gesteld zijn bereik te vergroten en zijn portfolio van exposerende en promoverende galeristen en kunstenaars die verbonden zijn met Afrika verder te diversifiëren, wat bijdraagt ​​aan het wereldwijde netwerk dat 1-54 in de afgelopen zeven jaar heeft gecultiveerd. Marrakech is de thuisbasis van een van de meest dynamische kunstscènes van het continent en Marrakech wil met 1-54 bouwen op de creatieve energie van de stad die wordt gestimuleerd door kunstenaars, galeries en instellingen.

1-54 Marrakech zal vergezeld gaan van 1-54 Forum, het uitgebreide lezingen- en evenementenprogramma van de beurs, dat kunstenaarsgesprekken en paneldiscussies met internationale curatoren, kunstenaars en culturele producenten zal omvatten, te houden in La Mamounia, ESAV en Le 18 in parallel aan de beurs. Voor de 2020 editie van Marrakech wordt 1-54 Forum voor het eerst samengesteld door de onafhankelijke kunstruimte The Showroom, Londen. Het project wordt geleid door het conservatorenteam van The Showroom en ontleent zijn methodologie aan het engagementprogramma van de organisatie met de lokale Noordwest-Londense gemeenschap, Communal Knowledge. Recht op focus: Communal Knowledge at Large, 1-54 Forum onderzoekt het potentieel van die methodologie om te vertalen naar andere contexten. Gevoed door de inzichtelijke bijdragen van lokale en internationale agenten, zal 1-54 Forum een ​​platform worden om meerdere praktijken van sociaal geëngageerde kunst te ondervragen, wat leidt tot de productie van een nieuwe routekaart van organisatorische en institutionele collectieve methoden die zijn ontstaan ​​door deze ontmoeting tussen kunstenaars, activisten , instellingen en gemeenschapsorganisatoren. Het volledige 1-54 Marrakech 2020-forumprogramma wordt in januari 2020 aangekondigd.

1-54 presenteert ook een breed programma van op maat gemaakte evenementen in samenwerking met Musée d’Art Contemporain Africain Al Madeen (MACAAL), musée YVES SAINT LAURENT marrakech, Montresso * Art Foundation, LE 18, Comptoir des Mines Galerie en Institut Français, onder anderen. Volledige details van het 1-54 programma worden in januari 2020 aangekondigd.

 

Meer info: https://www.1-54.com/marrakech/