Louis Bos

Louis Bos kiest ervoor om te zoeken naar zijn oorsprong en designproducten geïnspireerd door Afrikaanse kunst en cultuur waarin hij zichzelf en de wereld kan herkennen. All designers
Louis Bos

Louis Bos werd geboren op 11 maart 1989 in Kameroen en groeide op in Douala, de economische hoofdstad van Kameroen.
Louis gaat naar de middelbare school op De La Salle College voordat hij op 15-jarige leeftijd naar Nederland vertrekt. Na een jaar van integratie gaat hij terug naar het onderwijs en zijn beroepsopleiding in de machinebouw aan het Drenthe College in Emmen. Design is een van de aspecten geworden die zijn aandacht in producten trekken en begint zo een van de mooiste avonturen van zijn leven. Na een paar moeilijke jaren op Productschool Hogeschool Amsterdam vindt hij zijn creatieve weg aan de Willem De Kooning Academie in Rotterdam via Arts and Crafts en studeert in 2017 af met zijn Kasséna Soul-collectie. Voor zijn afstudeeropdracht in 2017 koos hij ervoor om te zoeken naar zijn oorsprong en designproducten geïnspireerd door Afrikaanse kunst en cultuur waarin hij zichzelf en de wereld kan herkennen.

Louis Bos neemt je mee naar het Kasséna-land in Tiebele, in het zuiden van Burkina Faso. De handgemaakte patronen op de gevels van de opmerkelijke Kasséna-huizen inspireerden hem om deze unieke verzameling tafels te ontwerpen. De traditionele Kasséna-huizen zijn ontworpen met speciale voordeuren om de bewoners tegen vijanden te beschermen. De handgemaakte patronen worden alleen door de vrouwen uit het dorp op de gevels aangebracht en symboliseren het dagelijkse leven en de spiritualiteit van de Kasséna.
De Kasséna Soul-collectie is zijn eigen vertaling van de Kasséna-patronen naar hedendaags design. In deze collectie combineerde Bos de Kasséna-symbolen met een aantal kenmerken van twee hedendaagse westerse ontwerpstijlen (Nederlands design en Scandinavisch design). Op deze manier wil Bos de symbolische Kasséna-verhalen op een poëtische manier visualiseren.

Gnonon Tafel

KROKODIL | Dierlijke totem die voor sommige gezinnen als heilig wordt beschouwd.   De Kasséna Soul-collectie bestaat uit salontafels en een bijzettafeltje. De functionaliteit van de tafels is minder prominent vanwege de unieke esthetische ontwerptaal. De GOUNGOGA (trommel) zijn de beweegbare elementen van de salontafel die als een houder of dienblad dienen en de verplaatsing van items op de tafel vereenvoudigen. Door de GOUNGOGA zelf te verplaatsen, geeft u de tafel een nieuwe look en feel en geeft u vorm aan een nieuwe dag in uw spirituele wereld. De bekendste totem van veel Kasséna-families is de GNONON (krokodil). De GNONON wordt weergegeven door de piramidevormen in het tafelblad. Met deze collectie wil Louis Bos bewustwording creëren om een tafel te gebruiken zoals oorspronkelijk bedoeld. Het verplaatsen van de GOUNGOGA geeft de gebruiker de vrijheid om de tafel zelf te vormen en de tafel tot leven te brengen.   Limited Edition van 5.   Prijs op aanvraag.

Informeren

Bora Tafel

FISHNET | Vissen is een activiteit die de Kassena's tijdens de grote hongersnood hebben geleerd. Velen werden gedwongen om te gaan vissen in Ghana.   De Kasséna Soul-collectie bestaat uit salontafels en een bijzettafeltje. De functionaliteit van de tafels is minder prominent vanwege de unieke esthetische ontwerptaal. De GOUNGOGA (trommel) zijn de beweegbare elementen van de salontafel die als een houder of dienblad dienen en de verplaatsing van items op de tafel vereenvoudigen. Door de GOUNGOGA zelf te verplaatsen, geeft u de tafel een nieuwe look en feel en geeft u vorm aan een nieuwe dag in uw spirituele wereld. De bekendste totem van veel Kasséna-families is de GNONON (krokodil). De GNONON wordt weergegeven door de piramidevormen in het tafelblad. Met deze collectie wil Louis Bos bewustwording creëren om een tafel te gebruiken zoals oorspronkelijk bedoeld. Het verplaatsen van de GOUNGOGA geeft de gebruiker de vrijheid om de tafel zelf te vormen en de tafel tot leven te brengen.

Informeren

Zimbora Tafel

DE STUKKEN VAN CALABASH | De kalebas is het meest gebruikte hulpmiddel door de Kassena-vrouwen.   De Kasséna Soul-collectie bestaat uit salontafels en een bijzettafeltje. De functionaliteit van de tafels is minder prominent vanwege de unieke esthetische ontwerptaal. De GOUNGOGA (trommel) zijn de beweegbare elementen van de salontafel die als een houder of dienblad dienen en de verplaatsing van items op de tafel vereenvoudigen. Door de GOUNGOGA zelf te verplaatsen, geeft u de tafel een nieuwe look en feel en geeft u vorm aan een nieuwe dag in uw spirituele wereld. De bekendste totem van veel Kasséna-families is de GNONON (krokodil). De GNONON wordt weergegeven door de piramidevormen in het tafelblad. Met deze collectie wil Louis Bos bewustwording creëren om een tafel te gebruiken zoals oorspronkelijk bedoeld. Het verplaatsen van de GOUNGOGA geeft de gebruiker de vrijheid om de tafel zelf te vormen en de tafel tot leven te brengen.

Informeren

Gnonon Tafel

KROKODIL | Dierlijke totem die voor sommige gezinnen als heilig wordt beschouwd.   De Kasséna Soul-collectie bestaat uit salontafels en een bijzettafeltje. De functionaliteit van de tafels is minder prominent vanwege de unieke esthetische ontwerptaal. De GOUNGOGA (trommel) zijn de beweegbare elementen van de salontafel die als een houder of dienblad dienen en de verplaatsing van items op de tafel vereenvoudigen. Door de GOUNGOGA zelf te verplaatsen, geeft u de tafel een nieuwe look en feel en geeft u vorm aan een nieuwe dag in uw spirituele wereld. De bekendste totem van veel Kasséna-families is de GNONON (krokodil). De GNONON wordt weergegeven door de piramidevormen in het tafelblad. Met deze collectie wil Louis Bos bewustwording creëren om een tafel te gebruiken zoals oorspronkelijk bedoeld. Het verplaatsen van de GOUNGOGA geeft de gebruiker de vrijheid om de tafel zelf te vormen en de tafel tot leven te brengen.

Informeren
a a