Wiid Design

Door handwerk en specialistische technieken te combineren, transformeert Laurie Wiid van Heerden materialen in levensverrijkende en duurzame objet d’art. Het assortiment van Wiid Design omvat verzamelobjecten en meubels die zijn vervaardigd uit verschillende materialen zoals kurk, staal, massief hout, brons en keramiek. All designers
Wiid Design

Wiid Design is een in Kaapstad gevestigde ontwerpstudio, opgericht door Laurie Wiid van Heerden. Wiid Design creëert producten en objecten die kunnen worden gezien als de interface tussen kunst en design – waar materialen worden omgezet in levensverrijkende en duurzame producten.

Het werk van Wiid Design komt uit een conceptuele en artistieke omgeving, een invalshoek op verschillende onderwerpen van de hedendaagse cultuur, met een focus op traditioneel handwerk in combinatie met avant-gardetechnieken. Door handwerk en specialistische technieken te combineren, transformeert Laurie Wiid van Heerden  materialen in levensverrijkende en duurzame objet d’art.

Genomineerd worden als finalist in de Absolut Visi Designer of the Year competitie in de opkomende designer categorie voor 2011 en tentoongesteld hebben op internationale designbeurzen zoals 100% Design in Londen, Design Days Dubai, Design Miami / Basel in Zwitserland en Design Miami in de VS toont alleen de kwaliteit van het werk en de aandacht voor detail die Wiid Design in zijn werk presenteert.

Laurie Wiid van Heerden ontving de “maker to market” -prijs tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van de Southern Guild Design Foundation in 2013. Deze prijs erkent een ontwerpbureau dat de waarde van verpakkingen, presentatie en bescherming, identiteit en merkopbouw, logistiek en de verschillende processen die plaatsvinden tussen productie en verkoop.

Het assortiment van Wiid Design omvat meubels zoals krukken, bijzettafels, eettafels, banken en ook een reeks verlichting, serviesgoed en met de hand gesneden voorwerpen.

Dark Cork Vloerlamp

Wiid Design lanceert 's werelds grootste kurken hanglamp in façade-kwaliteit kurk, vervaardigd en ontworpen door Laurie Wiid van Heerden in zijn studio in Kaapstad. Het kurk dat wordt gebruikt bij de productie van de lamp is 100% biologisch en volledig recyclebaar.

Informeren

Corkabitation Dark Cork Hanglamp

Geproduceerd in Kaapstad en gemaakt van 100% organische en volledig recyclebare donkere kurk. Deze bijzondere kwaliteit kurk is vervaardigd van gerecyclede kurkdeeltjes en wordt industrieel geproduceerd bij een laag energieverbruik en zonder gebruik van additieven.

Informeren

Warped Lab Vaas

Informeren

Warped Lab Vaas

Informeren

Vogelhuis

Gemaakt van roestvrij staal, gepoedercoat in een ferro-achtig zwart voor buitengebruik. Elk kurkhuisje is gefabriceerd van façade-kwaliteit kurk. Het ontwerp is uitgerust met gepolijste roestvrijstalen stangen en een betonnen basis. Alle onderdelen kunnen worden losgehaald, en de armen van de vogelhuisjes kunnen draaien.   Dit product wordt gemaakt op bestelling. Informeer naar de mogelijkheden.

Informeren

African Cork Stool

Geproduceerd in Kaapstad van biologische en volledig recyclebare donkere of lichte kurk. De donkere kurk is vervaardigd uit gerecyclede kurkdeeltjes en wordt industrieel geproduceerd zonder additieven en vereist een laag energieverbruik. De Afrikaanse kurken krukken zijn verkrijgbaar in twee designs, hetzij in lichte of donkere kurk.

Informeren

Low Cork Stool

Geproduceerd in Kaapstad van biologische en volledig recyclebare donkere of lichte kurk. De donkere kurk is vervaardigd uit gerecyclede kurkdeeltjes en wordt industrieel geproduceerd zonder additieven en vereist een laag energieverbruik. Waarbij de lichte kurk 98,5% natuurlijk is met een kleine hoeveelheid lijm om de korrels te binden, waardoor het duurzaam en gebruikersvriendelijk is.   De kruk is verkrijgbaar in lichte of donkere kurk.

Informeren

African Cork Stool

Geproduceerd in Kaapstad van biologische en volledig recyclebare donkere of lichte kurk. De donkere kurk is vervaardigd uit gerecyclede kurkdeeltjes en wordt industrieel geproduceerd zonder additieven en vereist een laag energieverbruik. Waarbij de lichte kurk 98,5% natuurlijk is met een kleine hoeveelheid lijm om de korrels te binden, waardoor het duurzaam en gebruikersvriendelijk is.   De Afrikaanse kurken krukken zijn verkrijgbaar in twee designs, hetzij in lichte of donkere kurk.

Informeren
a a