Kunstbeurs

Art Rotterdam

06 - 09 februari 2020

Tijdens Art Rotterdam 2020 presenteert Nuweland met trots een groepstentoonstelling in de Main Section met Morné Visagie (ZA, 1989), Nabeeha Mohamed (ZA, 1988), Ben Orkin (ZA, 1998), Banele Khoza (SZ, 1994) en Kyu Sang Lee (KR, 1993). Genoemde kunstenaars zijn allen woonachtig in Kaapstad, Zuid-Afrika.

De selectie van kunstenaars en kunstwerken onderzoekt visueel kleur, lijn, vorm en soort. Door middel van verschillende media benadrukken de gepresenteerde kunstenaars en hun werken een gesprek tussen thema’s van luxe, ongeluk en ongelijkheid. Deze begrippen komen voort uit een persoonlijke ervaring en historische kennis van discriminatie en voorrecht in termen van ras, cultuur, seksualiteit, rijkdom en klasse.

In 1996, twee jaar na het einde van de apartheid, maakte de nieuwe Zuid-Afrikaanse grondwet discriminatie op basis van ras, kleur en seksuele geaardheid illegaal. Nu, 25 jaar later, leven mensen in een constitutioneel vrije samenleving, zo niet altijd vrij in de praktijk. De intenties van de kunstenaars zijn niet om activisten van de huidige sociale staat van het land te zijn, maar eerder om deze ideeën in hun werk te onderzoeken en daarmee hun plaats in het land te erkennen.

Nuweland is te vinden in de Main Section stand 65.

Locatie: Van Nellefabriek

a a