Expositie

THE BOYS I HAVE LIKED

28 maart - 30 mei 2020

IN VERBAND MET DE HUIDIGE CORONA-ONTWIKKELINGEN HEBBEN WIJ BESLOTEN OM DE EXPOSITIE TOT NADER ORDER UIT TE STELLEN.

 

Banele Khoza (geboren 1994) is een in Zuid-Afrika geboren en in Zuid-Afrika gevestigde beeldend kunstenaar.

Hij schreef zich eerst in aan de London International School of Fashion in Johannesburg, maar besefte al snel dat zijn passie tekenen was. Khoza heeft een BTech in Fine Arts van Tshwane University of Technology, Pretoria.

In 2017 won hij de prestigieuze Gerard Sekoto Award en daarmee een residentie van drie maanden bij de Cité Internationale des Arts in Parijs.

Zijn solotentoonstellingen zijn onder meer Temporary Feelings in het Pretoria Art Museum (2016); Lonely Nights bij Lizamore Gallery (2017) en LOVE? bij SMITH Studio in Kaapstad (2018).

Khoza leidde ook de solotentoonstelling getiteld LGBTQI +: Banele Khoza als onderdeel van het Curatorial Lab bij Zeitz MOCAA (2018). In 2018 cureerde hij A Letter To My 22 Year Old Self, een groepsshow die werd gepresenteerd om fondsen te werven voor het ondersteunen van kunststudenten met economische tegenspoed aan de SA-universiteiten. In 2019 opende Khoza Seeking Love, een museumtour door Zuid-Afrika en is bekroond met de M&G 200 Young South Africans. Tevens is Khoza samen met Nicole Siegenthaler co-curator van Art Joburg: Gallery Lab.

a a