Expositie

DIE BLOUE WIS

20 oktober - 05 januari 2019

“Die Bloue Wis” bij Galerie Nuweland is een tentoonstelling van geselecteerde werken van de afgelopen acht jaar. Opgroeien op Robbeneiland, de Atlantische Oceaan die Visagie van het vasteland scheidde, werd een terugkerende metafoor in zijn verbeelding en de afgelopen acht jaar was de kleur blauw het belangrijkste medium in zijn werk; een persoonlijk symbool van dood, verlies, nostalgie, geheugen, religie, seksualiteit, ballingschap en afstand.

Met zijn huidige werk onderzoekt hij de geschiedenis van Robbeneiland als een plaats van ontwrichting en verlies voor degenen die gediscrimineerd zijn (verbannen en opgesloten daar ), en de zee, in dit geval de Atlantische Oceaan, als overgangsruimte tussen leven en dood. Het onderliggende geweld in zijn werk gaat subtiel om met dit idee van de dood op een suggestieve en sensuele manier.

Door ideeën op te splitsen tot abstracte vormen en kleuren, verwijdert Visagie visueel het werk van het historische, psychologische en conceptuele gewicht dat het draagt; iets creëren dat kan worden ervaren door jezelf onder te dompelen in een plek van verwondering en resonantie die verwijst naar de subtekst van geweld, maar begrepen door schoonheid.

a a