Kyu Sang Lee

Kyu Sang Lee werd geboren in Seoul, Korea en verhuisde in 2005 naar Kaapstad. De fotografische artistieke praktijk van Sang Lee is gebaseerd op zijn ervaring in verschillende regio’s en culturen van de wereld en vertoont sterke invloeden van Oosterse, Westerse en Afrikaanse culturen.
Sang Lee werkt voornamelijk in zwart-wit fotografie en presenteert een interessante combinatie van ideeën van de “verloren” en worden gedreven door het concept van tijd en het lot. Hij verbindt deze begrippen met fotografie en legt de nadruk op bouwen van het rijk van het metafysische, het spirituele en het surrealistische.
Fotografie in Zuid-Afrika is gewelddadig geweest. Mensen gebruiken afbeeldingen om andere geesten te beïnvloeden en binnen te vallen. Posters en nieuws, omdat afbeeldingen op dezelfde manier werken manier. Net als zware regen, leeft men in een wereld met een overvloed aan informatie waar men kan niet altijd identificeren wat waar is. Hoe meer informatiestromen, des te meer vergeet men zichzelf en uiteindelijk wordt iemands leven gedomineerd door vergetelheid.
Als kunststudent ontving Sang Lee  de Simon Gerson-prijs (2016) afstudeeropdracht en ontving eerder de Cecil Skotnes Award voor Meest Veelbelovende Kunstenaar aan Michaelis School of Fine Art, The University of Cape Town (2014). Na zijn afstuderen aan de Michaelis School of Fine Art in 2016, won Sang Lee de Celeste-prijs voor fotografie en digitale grafische afbeeldingen (2017). Hij heeft tentoongesteld zowel lokaal als internationaal. De serie getiteld, The Sound Of Light-Sequence I-III van Kyu Sang Lee (gemaakt in samenwerking met Martin Wilson) is te zien in de Afrofuturist-tentoonstelling van Zeitz MOCAA, Still here tomorrow to high five you yesterday… (2019).

a a