Making Futures

STUDIO ZAM: Boekpresentatie en Q&A

Sluit aan bij Ama van Dantzig die in gesprek gaat met de Ghanese auteur en serieel ondernemer Sangu Delle voor de lancering van zijn eerste boek, Making Futures: Young Entrepreneurs in a Dynamic Africa.

Making Futures portretteerd 17 van de meest inspirerende, moedige en hardwerkende jonge ondernemers in Afrika. Om de lancering van zijn boek te vieren, deelt Delle zijn expertise in een inleiding en Q&A. Sangu heeft een uitgebreide kennis van zakelijke omgevingen in Afrika, met een bijzondere focus op start-ups en ondernemerschap, en zal zich inspannen om vragen te beantwoorden aan de hand van voorbeelden van de 600 jonge mensen die hij tijdens zijn onderzoek heeft geïnterviewd. Kom en test zijn kennis van alles, van het onderzoeken van investeringsmogelijkheden tot management, werving, het aantrekken van kapitaal en marketing.

Sangu Delle is Managing Director van Africa Health Holdings gericht op “het bouwen van de toekomst van de gezondheidszorg in Afrika” en voorzitter van Golden Palm Investments Corporation, een Afrikaans durfkapitaalbedrijf. Zijn GPIC-portefeuillebedrijven hebben de afgelopen 5 jaar meer dan $ 500 miljoen opgehaald. Delle is uitgeroepen tot ‘Young Person of the Year’ van Afrika, een TED Fellow, een Tutu Fellow en de 30 meest veelbelovende ondernemers van Forbes in Afrika. Hij is Trustee van de Peddie School, lid van de Raad van Advies van het Centre for African Studies van Harvard University en lid van de Global Health Advisory Council van Harvard Medical School. Sangu studeerde af met een BA, een JD en een MBA aan de Harvard University.

Ama van Dantzig is mede-oprichter van Dr. Monk, een sociale innovatiestudio gevestigd in Accra en Amsterdam. In de visie van het bedrijf is geworteld het potentieel om schijnbaar tegengestelde werelden te overbruggen. Een originele denker, Ama heeft met de Obama Foundation, Philips, Tony’s Chocolonely en het Harvard Ministerial Leadership Program gewerkt aan verschillende kwesties van sociale rechtvaardigheid en milieu. Als ondernemer gelooft ze in het vermogen van mensen om ingenieuze oplossingen te genereren voor de uitdagingen van onze tijd.

Wanneer? 11 November 2019, 19:30 uur tot 21:30 uur
Locatie? Studio ZAM, Tussen de Bogen 66, 1013-JB Amsterdam
Contact? 020 531 8497
RSVP hier