Why Should I Hesitate: Putting Drawings To Work – William Kentridge

Tentoonstelling in Kaapstad

Why should I Hesitate: Putting Drawing to Work is een grote tentoonstelling van de internationaal befaamde kunstenaar William Kentridge. De tentoonstelling wordt de grootste tentoonstelling in Afrika in meer dan een decennium en zal gelijktijdig in twee delen worden gehost, naast Norval Foundation’s Why should I Hesitate: Sculpture.

Why should I Hesitate: Putting Drawing to Work – bij Zeitz MOCAA – biedt een breed overzicht van het werk van Kentridge, inclusief vroege werken, en nieuwere stukken die voor het eerst in Zuid-Afrika te zien zijn. Het zal betrekking hebben op meer dan 40 jaar artistieke productie (1976 – 2019) in tekenen, stopframe-animatie, video, prints, sculptuur, wandtapijten en grootschalige installatie.

De titel verwijst naar Kentridge’s primaire tekenpraktijk en hoe deze kernactiviteit zijn studiopraktijk informeert en mogelijk maakt. Het verwijst ook naar de impact van individuele actie op de geschiedenis en het omgekeerde – hoe geschiedenis het heden en de toekomst vormt – en werkt als commentaar op verschillende verschuivende hegemonies van machtspolitiek, economieën, taal en de autoriteit om geschiedenis te vertellen.

Beide tentoonstellingen zullen belangrijke werken uit het uitgebreide oeuvre van Kentridge bevatten en zullen vergezeld gaan van twee nieuwe publicaties, ontworpen in samenwerking tussen Zeitz MOCAA, Norval Foundation en de kunstenaar. De tentoonstellingen worden begeleid door een reeks lezingen en uitvoeringen met de kunstenaar en vooraanstaande stemmen in de culturele sector.

 

Why Should I Hesitate: Putting Drawings To Work – William Kentridge

Zeitz MOCAA, Kaapstad

Curator: Azu Nwagbogu

Assistent Curator: Tammy Langtry

25 augustus 2019 t/m 23 maart 2020

Meer info: www.zeitzmocaa.museum