• cross icon
  Pr

      

   Zuid-Afrika

   De spectaculaire uitzichten, de bijzondere flora en fauna, de diversiteit, de bruisende steden en de bewogen historie: Zuid-Afrika is een prachtig land en kent vele gezichten. Brede, bruine rivieren en rode zandformaties tegenover eindeloze, groene savannen en ongerepte subtropische wildernis.
   Het Nuweland-avontuur is begonnen in 2012, toen wij, Anke en Wiebren, samen in het vliegtuig naar Kaapstad stapten. Anke had al eerder stagegelopen in Zuid-Afrika en is verliefd geworden op de magische Moederstad. Een paar jaar later is ze samen met haar man Wiebren teruggegaan.

   

   De kennismaking met Zuid-Afrikaans design

   Eenmaal gevestigd in Kaapstad, was er niet alleen oog voor de natuur, de vriendelijke mensen en de relaxte sfeer, maar ook voor Zuid-Afrikaans design. De liefde groeide toen we ons eigen huis kochten in Claremont (een zuidelijke wijk in Kaapstad). De inrichting zorgde voor de eerste kennismaking met Zuid-Afrikaans design. Tijdens onze zoektocht naar mooie Zuid-Afrikaanse meubels leerden we lokale ontwerpers kennen – ‘makers van onze generatie’, legt Wiebren uit. Stap voor stap richtten wij ons huis in met design uit Zuid-Afrika. De complimenten stroomden binnen.
   Zuid-Afrika is dan ook een schatkist die ontdekt moet worden. Wij hadden het geluk om te mogen wonen en werken in dit prachtige land, verloren ons hart en zochten een manier om dit, al is het maar een klein stukje, te delen met jou. De Zuid-Afrikaanse ontwerpers maken ieder product met zorg en liefde en vertellen ieder een eigen verhaal via hun creaties. Stuk voor stuk unieke producten, maar hebben allen één ding gemeen: ieder product is geïnspireerd door het bijzondere Zuid-Afrika.
   Wij werden verliefd op Zuid-Afrika en besloten het mee naar huis te nemen.

   

   

   Ervaar Zuid-Afrika bij Nuweland