• cross icon
  Pr
   Zuid-Afrikaanse kunstenaars

   53 staten, ruim 480 miljoen mensen verdeeld over talloze etnische groepen met verschillende talen, godsdiensten, culturen, politieke en economische situaties en kunstvormen: Zuid-Afrika is een enorm veelzijdig continent. Dit zie je overal in terug, zo ook in de culturele uitingen. Zuid-Afrikaanse kunstenaars hanteren uiteenlopende stijlen waardoor iedere creatie uniek is.

   

   De diversiteit van Zuid-Afrikaanse kunstenaars

   Kunst is misschien niet de eerste gedachte die in je opkomt wanneer je aan Afrika denkt. Maar het continent wordt wel degelijk gekenmerkt door haar zeer diverse en authentieke kunst en cultuur. Dankzij de bewogen historie, rijke landschappen en talloze traditionele culturen is in iedere hoek van Afrika een eigen kunstvorm ontstaan. Wij zijn er trots op dat we een deel van deze kunst en bijzondere creaties met jou mogen delen.

   

   

   Geïnspireerd door Afrika en Zuid-Afrikaanse kunstenaars

   De Zuid-Afrikaanse kunst staat vandaag de dag sterk onder invloed van moderne ontwikkelingen, maar Afrikaanse kunstenaars gebruiken ook nog steeds invloeden vanuit de oude, traditionele kunstvoorwerpen. Ook onze Zuid-Afrikaanse ontwerpers worden veelal geïnspireerd door de traditionele kunstvormen, maar ook door bijzondere verhalen, het unieke landschap en de rijke flora en fauna. Bijvoorbeeld de met de hand gegoten en geschilderde plantenbakken van Gold Bottom, die zijn geïnspireerd door de symbolische en expressionistische elementen uit de Zuid-Afrikaanse cultuur. Of de Zuid-Afrikaanse woonaccessoires van Evolution Product, welke zijn geïnspireerd door de nostalgische verhalen uit Zuid-Afrika.

   

   Bijzondere creaties van onze Zuid-Afrikaanse kunstenaars

   Al onze meubels, woonaccessoires en design lampen vonden hun oorsprong in Zuid-Afrika, het land diende als inspiratiebron voor onze Zuid-Afrikaanse ontwerpers en vertellen ieder een eigen verhaal. Ze zijn met liefde, passie en zorg ontworpen en zijn stuk voor stuk uniek. Geen doodgewone meubels en accessoires, maar bijzondere creaties van Zuid-Afrikaanse kunstenaars. Bewonder onze collectie online of ervaar ze in de showroom van Nuweland, gelegen in het schilderachtige landschap van Friesland.